Дом > Изложба > Садржај

Категорија производа

Ласер за заваривање
Mar 12, 2016

Ласер се разликује од оба ГТАW (Гас Тунгстен Арц Wелдинг) и МИГ (Метал инертним гасом) за заваривање у тој за електро склоп је не захтевају кроз на wоркпиеце.

За заваривање врши се зраком високе густине енергије, где је на мети енергију директно на wоркпиеце на било који спој.

За разлику андqуот; традитионаландqуот; заваривање процесе, заваривање ласером је метода према којем високо фокусирана ласерска светлост се користи за генерисање апарат, радије него струје или комбинацијом гасови. Ласерско заваривање је процес фузије, где се обично не додаје пунилица материјал.

Постоје две врсте ласерског заваривања системе. У једној, ласерски зрак се испоручује у wоркпиеце кроз "тешко ОПТИКА", или низа огледала и сочива. Један недостатак овог метода је ограничења удаљености између извора ласер и на wоркпиеце.

Други ласерски систем доставе користи за фибер оптичког кабла за пренос ласерски зрак да се wоркпиеце. Овај метод пружа већу флексибилност, као и зрак може бити однесен десетина метара без губитка значајни енергетски. Ласер је онда рефоцусед на трагу wоркпиеце у пределу заварити. Ласер за заваривање такође резултира веома јака, чисто шавови, јер светло се користи као извор топлоте у овај тип процеса за варење.

У ласер за заваривање, ласерски зрак је фокусиран на циљане одељка са wоркпиеце бити заварени. На површини од на wоркпиеце, овај фокусиран светлосна енергија се конвертује у топлинску енергију на врло високим температурама. Температуре довољно велики да се топи метал бити заварене, али није тако сјајно и покренути ракетни систем, као ово би резултирати рупу или Исеци а не поправку.

Велику предност од ласерског заваривања преко друге методе је чињеница да је пулсирајуже ласер уводи на минималну количину топлоте за извршавање спој. По пулсирање више пута, зрак је дозвољава определити за хлађење појави између сваког Велд, скрива топлоте од Надовезујући се на на wоркпиеце. На тај начин ласер за заваривање идеалан за производе које захтевају заваривања близу елецтоницс или других Термиика цомпонентс.yоубест за заваривање

На тренутак ласер за заваривање опрема је и даље релативно скупа и кошта нису дозвољени за највише за варење продавнице. Као резултат тога, ова врста заваривања не обично извршава изван комерцијалне или индустријске поставке.