Дом > Изложба > Садржај

Категорија производа

За заваривање МИГ-ГМАW
Mar 11, 2016

Гас метални лук за заваривање (ГМАW), понекад упућује његових подтипова металне инертним гасом (МИГ) заваривања или металне активног гаса (МАГ) за заваривање, је за варење процес у којем на обрасцима електричног лука између електроде за потрољна жицу и на wоркпиеце метал(с), које загрева wоркпиеце метал(с), узрокује да се топи, и придруживање.

Заједно са жице електрода, са заштитним гасом храни кроз пиштољ за варење, што љтитови процес из загариваиа у ваздуху. Процес може бити полуаутоматска или аутоматска. Константан напон, извор напајања једносмерном струјом најчешће се користи са ГМАW, али стална тренутног система, као и Измениина струја, може да се користи. Постоје четири основна начина трансфера метала у ГМАW, зове глобално, прегорети, спреј, и пулсирале спреј, од којих свака има различита својства и одговарајуће предности и ограничења.

Првобитно развијен за заваривање алуминијума и других обојених материјала 1940, ГМАW ускоро за затварање стеелсбецаусе га добити брже за варење времена у односу на друге за варење процесе. Трошак инертним гасом ограничена његова употреба на челични лимови до неколико година касније, када је употреба полу-инертног гасова као што су угљен диоксид постала уобичајена. Даљи развој догађаја током 1950-тих и 1960-тих је дао процес више свестраност и као резултат тога, постало је високо коришћених индустријски процес. Данас, ГМАW је најчешћи индустријски заваривања процес, предвиђени за своју свестраност, брзина и релативна лакоћа прилагођавања процеса за роботски аутоматизације. За разлику од за варење процесе који не запошљавају заштитним гасом, као што је заштићени метални лук за заваривање, ретко се користи на отвореном или у другим областима на ваздух нестабилност. Сродне процес, кондензатор цоред лук за заваривање, често не користи са заштитним гасом, али уместо тога запошљава жице на електроде која је празан и пун флукса.