Дом > Новости > Садржај

Категорија производа

Супротно заваривања са Мицрософтом, гасоводе и рафинерије цеви
Mar 12, 2016

Када једна личи на огроман уље и гас инсталација као рафинерија, преко многих хектара и који представљају милионе долара на опреми и инфраструктурна улагања, нити је ико видео сирове сирове нафте убризгава рафинерија за прераду нафте процес. Ово је зато што та сирова нафта се транспортује кроз на подземне цеви. На пумпи које пумпе уља у нафтовод се такође налази далеко из рафинерије.

Али нафтовод подземни и надземни рафинерије су тамо за једну сврху. То је да пружи рафинисано уље и друге производе за јавност. Нафтовод је за транспорт сирове нафте, а рафинерија је за прераду ове сирове нафте.

То је занимљиво знати да је за варење технике за ове комплементарне структуре су потпуно супротан једни друге. Низбрдо за варење технике се користе за заваривање нафтовода, док узбрдо заваривање користи за заваривање рафинерија цеви системе. Чак и за варење шифре и инспекцију методе се разликују. Нафтовода за заваривање контролише АПИ 1104 док је рафинерија цеви рад контролише АСМЕ Сец ИX.

У овом чланку ћемо расправљати један по један, како и зашто међусобно разликују ова два метода за варење. Сљедеће су главне области углавном где је разлика: 1.) Велд јоинт, 2.) искористити кљеста, 3.) заваривање техника, 4.) кодова и стандарда, 5.) облога електроде, и 6.) за заваривање брзина.

Заварити Јоинт

Лулу дебљину користи на цевовод је обично мања од које користе у рафинерији цеви и краја лулу нафтовод су машине нагибљује док је Лулу крајеве јоинт рафинерија цеви су ручно рез и нагибљује. Та два фактора играју велику улогу у одређивању супротним технике за варење.

С обзиром да краја Лулу лулу нафтовода фабрика Експлозивни део мора уклопи и глатка, то је лако за употребу за унутрашње стега да се прилагоди оба краја јоинт нафтовода задрћати униформу корен јаз без допуне стога низбрдо за заваривање и техника (слика 1) је бољи избор за брз за заваривање. Насупрот томе, у случају рафинерије цевовод, не само је Лулу дебљине веће, али такође ручно косине нису тако глатко. Так шавови се такође користе уместо стеге и корен јаз није као униформа, као и у случају нафтовода затвору. Стога се узбрдо заваривања техника (слика 2) је бољи избор.

Још један разлог је велицине корен јаз између нафтовода и цеви Велд зглобова. Корен јаз нафтовода заједничка је 1,6 мм (слика 3) у односу на 3 мм у цеви Велд заједничке (слика 4). Јоинт са мањим корен јазом лако могу заварити са спусту техником, спајања оба корен лица, док је у веци корен празнине треба ткања спорост електрода да споји оба лица корен.

Употреба кљеста
Крос -нафтоводима који су расути километрима су заварена на на путу. Насупрот томе, биљке цеви зглобови су припремили и заварена у радионицу. Велда заједничких припрема су готови дрћи овај фактор.

Унутрашња Стега, који је (5 слика) се користи у ћузи нафтовода за брзи поравнавање и могу уклонити из други крај пролаза када корена и пропланку су завршене. Док , због кратке и свинуте дужине цеви зглобова имати фитинг, Велд зглобови су припремљени са или без употребе спољни кљеста.

Још једна разлика је корист алат. На гасоводу зглобова, нема ствар се користе као основни и пропланку доврше одмах када унутрашње стега у месту док се у случају биљке цевовод, Велд ствар користе се за припрему Велд зглобова за Велд у каснијој фази.

Заваривање техника

Као што је објашњено раније о томе зашто котлови на чврсто су заварени помоћу спусту технику и Пајпинг са техником је узбрдо, у два вариоци на спусту техника заварити један џоинт истовремено од врха до дна лулу на супротним странама док је у цеви заједнички посао, један варилац довршава цео затвор за заваривање са дна на врх јоинт цеви.

Шифре и стандарди

Као што је раније речено, нафтовод за заваривање врши се у односу на АПИ 1104 кода и биљка за заваривање по АСМЕ Сец ИX.

За гасовод, комад теста варилац одржава се у хоризонтални положај (слика 7) док је тест комад варилац цеви биљку одржава се у позицији 45 степени (фигура "8"). Ово је нафтовод Шавови су направљени у хоризонталу и цеви Шавови су извршена у хоризонталну, вертикалну и на угао 45 степени позиције.

Деструктивни тест купони су такође различитих за технике, као што је приказано на слици 9 и 10 фигура.

Електроде премаза
За низбрдо за заваривање, све електроде користи су од целулозе премаза док за узбрдо заваривања електрода користи за пролаз корен је од целулозе премаза, а остатак су остварена са ниским водоник пресвучене електроде. Разлози за ово су 1) дебљина зида нафтовода, а то је обично мање од 12,5 мм; (2 ) лако уклањање слаг; (3 ) за заваривање брзину и 4) танка куглица од електроде на целулозе. Све ово су са захтевима нафтовода за заваривање док је у погону Пајпинг лулу дебљину већу, стога ткања спорост електрода потребно је заварити тешке дебљине цеви зглобова. У ту сврху користе се ниско и водоника електроде.

Заваривање брзина

На последње – али не – велика разлика између нафтовода и биљка цеви за заваривање је за варење брзина производње. Овде су неки од разлога за ову разлику у брзини за варење:

1 . цеви јоинт је прилагођена и наслагано у радионицу и обично један варилац довршава цео затвор за заваривање корен, пуњење и капу пропуснице. Док је на Крос-нафтовод, локал је коригован уз један унутрашњи стега на локацији и за заваривање врши се од стране тима углавном два корена Додај вариоци, Додај два згодна вариоци, две пуне Додај вариоци и два покривамо изворе Додај вариоци.

Оба вариоци изврши заваривање супротне стране јоинт нафтовода и посада за варење креће у приколици на отвореном простору. Као резултат тога, заваривање производња брзина је много више од цеви зглобова заварена у радионицу.

2 . спуст за заваривање техника даје добре за варење производње о гасоводу где лула дебљине углавном 12 мм или мање, док је цеви зглобови су веће дебљине и на узбрдо заваривања техника захтева више времена; Стога , за варење производње је мања у поређењу са нафтовод.

3 . други разлог за брже заваривања брзинама на нафтоводе је електрода покрета од врха до дна и са никаквог ткања кретања. Док је електрода креће од дна ка врху на јоинт цеви и на ткање од електрода успорава брзину за варење.

Аутор
Енгр . М. Yоунас Малик
је квалификована машински инжењер из Тхе универзитета за технику и технологију, Лахоре, Пакистан, и носилац Б.С. диплома техничког образовања из политехници школе основала Оклахома државног универзитета у Равалпиндију, Пакистан. Био је члан Американац за заваривање друштва (АWС) и Тхе амерички друштва машинске УСА.